The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Mon Feb 18, 2019 10:18 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jan 05, 2019 2:37 pm 
Offline
Airman

Joined: Sun May 22, 2011 11:10 am
Posts: 43
Hi there,

I would like to hear your opinion about the best GPS to choose for aircrafts like c172, comanche250 etc.?
As far as I can see these can be purchased from Reality XP and Flight1. What to choose if not the default?

BR Lars


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 05, 2019 4:58 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Sat Feb 03, 2018 8:58 am
Posts: 229
Location: US
I have the Flight1 ones and they work real nice. I don't have the Reality XP one's so I can't say anything about those.

_________________
i7-7700K 4.9 Ghz (OC), ASUS MAXIMUS IX HERO, 32GB DDR4-3200 RAM, EVGA GTX 980Ti Classified 6GB, EVGA 850 G3 Gold ps, C:=1TB WD Black D:=1TB Samsung 960 Pro M.2, Win 10 Pro, Prepar3D v4, AFS2, Tons of Orbx :)
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2019 5:02 am 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Wed Mar 11, 2009 5:58 am
Posts: 150
Location: Groningen, The Netherlands
Get the Reality XP. These units use a more recent trainer from Garmin and you get cross fill. Also I find the support a lot better.

_________________
Cheers,
Bert

Intel i4790K, 8 GB RAM, MSI GTX 970, Windows 10 Home 64 bit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2019 6:34 am 
Offline
Airman

Joined: Sun May 22, 2011 11:10 am
Posts: 43
Thanks both of you for your answers!
I will have a closer look at both products :-)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2019 5:42 pm 
Offline
Airman

Joined: Sun May 22, 2011 11:10 am
Posts: 43
Hi again,
.
I read somewhere that there is a problem with both avionics to get up to date navdata that matches the maps from the aviatiin department. Do you exprience this fact as a problem in your sin hobby?
Lars


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2019 9:28 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Sat Feb 03, 2018 8:58 am
Posts: 229
Location: US
IDK, I never did that. I just use what's in it already.

_________________
i7-7700K 4.9 Ghz (OC), ASUS MAXIMUS IX HERO, 32GB DDR4-3200 RAM, EVGA GTX 980Ti Classified 6GB, EVGA 850 G3 Gold ps, C:=1TB WD Black D:=1TB Samsung 960 Pro M.2, Win 10 Pro, Prepar3D v4, AFS2, Tons of Orbx :)
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2019 8:27 pm 
Offline
Chief Master Sergeant

Joined: Sun Mar 17, 2013 6:01 pm
Posts: 3335
Location: KCDW
Since new update there are issues reported with flight1 gtn 750. I’m sure it will be addressed soon but could be a deal breaker if looking to purchase

_________________
Andrew

ASUS ROG Maximus Hero X, Intel i7 8770K, Nvidia GTX 1080, 32GB Corsair Vengeance 3000 RAM, Corsair H90i liquid cooler.

All Accusim Aircraft
Accu-Feel, 3d Lights Redux


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2019 10:09 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Wed Jan 28, 2015 8:19 am
Posts: 3
I have the Flight 1 GNS 650/750 combo for P3D. I've used them since FSX. They are great to use. I've never tried RXP's GPS so o can't speak to them.

There is only 1 area I don't like about it... The inability to update the Nav Data. It would be great if you could update it from Navigraph. It is still functional but the SIDS and STARS will be out of date. You can also create your own waypoints if that is necessary.

There was an issue with functionality with P3D v4.4... but with the latest update it appears to be resolved.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: AviationAtWar and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group