The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Sat Aug 23, 2014 8:23 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: BOB II Windows 7
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 1:51 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 09, 2010 11:23 am
Posts: 9
As a newbie I'm not sure that I'm in the right place for this question, so if I'm wrong perhaps someone could let me know.

I would like to use Windows 7 with BOB II but don't know if the operating software is compatible with this flight sumulation.
I'd be grateful if anybody with experience of this setup could give me some advice on this question.

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 2:03 pm 
Offline
BDG & A2A

Joined: Fri Nov 05, 2004 1:18 pm
Posts: 5244
Location: Germany, near the Rhine
See
viewtopic.php?f=17&t=19880

Also of course for any game under windows I would defrag the harddrive before I install it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Sun Jan 10, 2010 2:24 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 09, 2010 11:23 am
Posts: 9
Many thanks Osram.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Sun Jan 10, 2010 6:41 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Sep 04, 2008 4:40 am
Posts: 34
Location: Adelaide South Australia
I'm runing windows 7 with no major problems had it about a month
terry


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Sun Jan 10, 2010 8:51 pm 
Offline
BDG
User avatar

Joined: Sat Jul 30, 2005 12:59 pm
Posts: 12314
Location: South East Texas, USA
Hi WindJammer, welcome to BOBII and the BOBII forum and community.

We have players running Windows7 and at leasy one Beta tester. They do not have any serious issues.

_________________
Buddye

Intel I7 920 processor (2.66GHz, 8MB cache), 6GB DDR3 Triple Channel @1333MHz, 1.8GB NVIDIA GeForce GTX 295, Sound Blaster X-Fi PCI Sound Card, Windows 7 Home Premium 64 Bit , CH Fighter Stick & Pedals ,TrackIR4 Pro thanks to BobII crew.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 10:07 am 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 09, 2010 11:23 am
Posts: 9
Many thanks to all.

This may sound stupid to you experts but if I download the latest patch which I believe is V2.10 will this cover all previous patches or should I download them all as well in numerical order ?
p.s. You will gather that I'm a total novice.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 12:56 pm 
Offline
BDG
User avatar

Joined: Sat Jul 30, 2005 12:59 pm
Posts: 12314
Location: South East Texas, USA
No problem we always wecome new players as well as old players to BOBII.

Be sure and read the Novice thread for some tips/advice here:

viewtopic.php?f=48&t=11406

You only need the one 2.10 Update (no other patches required as 2.10 includes all past updates and changes) which is applied to you new BOBII install. The 2.10 Multi Skin update (historicly accurate markings on the BOBII A/C) is optional but recommended if your PC has the processor power and video card memory (greater the 250MB).

_________________
Buddye

Intel I7 920 processor (2.66GHz, 8MB cache), 6GB DDR3 Triple Channel @1333MHz, 1.8GB NVIDIA GeForce GTX 295, Sound Blaster X-Fi PCI Sound Card, Windows 7 Home Premium 64 Bit , CH Fighter Stick & Pedals ,TrackIR4 Pro thanks to BobII crew.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 1:29 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 09, 2010 11:23 am
Posts: 9
Many thanks Buddye. Looking forward to BOB II now. Particularly as I saw the first German air raid on the old Croydon airport and watched many subsequent dog fights from the ground as a twelve year old.
Thanks again.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 1:45 pm 
Offline
BDG
User avatar

Joined: Sat Jul 30, 2005 12:59 pm
Posts: 12314
Location: South East Texas, USA
Be sure and read the performance thread (a Sticky) on the Technical Forum here:

viewtopic.php?f=17&t=10091

_________________
Buddye

Intel I7 920 processor (2.66GHz, 8MB cache), 6GB DDR3 Triple Channel @1333MHz, 1.8GB NVIDIA GeForce GTX 295, Sound Blaster X-Fi PCI Sound Card, Windows 7 Home Premium 64 Bit , CH Fighter Stick & Pedals ,TrackIR4 Pro thanks to BobII crew.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 3:58 pm 
Offline
BDG

Joined: Fri Sep 14, 2007 4:58 pm
Posts: 949
Location: London N1
Hi windjammer,

I have been using bob II with windows 7 for just over a year with no problems at all. All you will have to do, once you have loaded bob II on. Is to go into compatibility mode and check the "disable desktop composition" and if you haven't switched "user access mode" off. You will then need to check the "run this program as administrator".

There is quite a learning curve, so don't forget to read the Manual, under the docs folder. There is also a printable Manual for the A4 or letter size papers under the A4/letter heading.

Do enjoy.

_________________
Prem.

Asus P6T Deluxe V2, Intel I7 960 3.2Gig, 6Gig Mem 1866 DDR3, Sapphire ATI 5870 Vapor-X OC 1Gig, 1000W PSU, Win 7 64bit, TrackIR3 Vector Exp & Track clip pro, Hotas Cougar with Uber NXT2 Mod & Simped F16 rudder pedals.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 11:47 am 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 09, 2010 11:23 am
Posts: 9
Thanks to one and all for your kind advice.
Its "chocks away" tomorrow.

WJ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: BOB II Windows 7
PostPosted: Sat Jan 30, 2010 9:02 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Mon Nov 15, 2004 6:37 pm
Posts: 490
Location: Florida, U.S. of A.
I'd like to chime in and point out that I run Win 7 x64 Ultimate and am using aero effects, and I have not had to enable *any* compatibility mode options, with the exception that I run with UAC (User Account Control) disabled, so if you run with UAC on, which is the default, you'll still need the "run as administrator" option turned on. The other options, however, probably aren't necessary, unless perhaps you only have 256MB of video RAM.

_________________
Intel P45, Q6600@333MHzx9, GTX 460 1GB, 4GB PC2-8500, Win7 x64, TIR3+6DoF, MS SW FFB2, Acer 22" LCD 1680x1050@60Hz


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group